Veliki skandal potresa BiH: Hoćeš li konačno uraditi nešto dobro za bh. fudbal?

Nakon što je bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić, koji je suspendovan u N/FSBiH zbog kršenja etičkog kodeksa, optužio Dinu Begića da je nelegalno izabran za predsjednika Saveza, oglasio se i prvi čovjek bh. fudbala.

Begić je žestoko odgovorio suspendovanom članu Odbora za savjetovanje i posredovanje N/FSBiH.

- Hadžibegić je bio na Skupštini kada sam izabran za predsjednika. Zna da je glasanje bilo tajno i četiri godine nije postavljao ovakvo pitanje. Očito se služi rečenicama istomišljenika koji ne misle dobro bh. fudbalu, rekao je Begić za Faktor dodavši:

- Neka pokaže dokaze gdje su bile neregularnosti u izbornom procesu na nižim nivoima i neka konačno uradi nešto dobro za naš fudbal. Ako ima dokaze, neka ih pošalje izbornoj komisiji i neka pomogne da izaberemo legalnog predsjednika, ako sam ja nelegalan. Predsjednik Saveza ne može odgoditi Skupštinu i ja sam pogrešna adresa za to.



Begić jek također ocijenio da je smiješno što ga Hadžibegić proziva četiri dana prije izborne skupštine.

- Zašto to nije uradio prije dvije godne? Vjerovatno zato što nije izabran za selektora. Od tada je uz pomoć podobnih medija krenuo sa atacima na mene, a istovremeno je bojkotovao dolazak u Savez, naveo je Begić.

Hadžibegić je Begića prozvao i da se okoristio o Savez i kupio stan u Dubrovniku.

- Neka konačno i meni pokaže gdje je taj stan da znam gdje ću ljetovati u Dubrovniku. Možda me zamijenio sa Džekom i Spahićem zato što Hadžibegić ima kompleks od svih onih koji su napravili više od njega, rekao je Begić dodavši da su istražni organi ispitivali sporne ugovore i nisu našli ništa nezakonito.

- Istražni organi imali su maksimalnu saradnju administracije Saveza. Apsurdno je prozivati predsjednika za ugovore i poreze, jer je vrlo jasno šta su predsjednikova zaduženja po Statutu. Zna se ko je zadužen za ugovore. I konačno, pozivam ga da pročita Statut ili da mu neko protumači koja su predsjednikova zaduženja, zaključio je Dino Begić u razgovoru za Faktor.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?