Sjajan transfer Asmira Begovića top tema u engleskim medijima

Pred nama su januar i februar koji uvijek donese određeni broj transfera na fudbalskoj evropskoj pijaci, s tim što to nije ni izbliza plodno vrijeme za prodaju i kupovinu kao juni, juli ili avgust.

Ipak, u velikim svjetskim ligama dosad je realizovano nekoliko odličnih transfera tokom zime.
Daily Mail je napravio listu deset najboljih transfera u Premiershipu u zimskom periodu svih vremena, a među njima se našao i transfer Asmira Begovića iz Portsmoutha u Stoke u februaru 2010. Posao je procijenjen na 3,25 miliona funti.



“Begović je mogao birati između Stokea i Totenhama, ali je pomalo iznenađujuće izabrao Lončare. Trebalo mu je malo vremena da s gola skine Thomasa Sorensena, a kasnije i postane jedan od najboljih golmana u Engleskoj“, navodi Daily Mail.

Osim Begovićevog među deset najboljih zimskih transfera našli su se i prelazak Mikela Artete iz Sociedada u Everton, Clinta Dempseyja iz New Englanda u Fulham, Nemanje Matića iz Benfice u Chelsea, Daniela Sturridgea iz Chelseaja u Liverpool, Davida Luiza iz Benfice u Chelsea, Christophea Dugarryja iz Bordeauxa u Birnimgham, Patricea Evre iz Monaca u Manchester United, Nemanje Vidića iz Spartaka u Manchester United, te Luisa Suareza iz Ajaxa u Liverpool.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?