Džeko zaprepastio Italiju: Ovo od njega niko nije očekivao

Gonzalo Higuain prošle je sezone bio prvi topnik Serie A s 36 golova.

U prosjeku je zabio 1,03 golova po utakmicu, odnosno svakih 82,7 minuta tresao je mrežu protivnika. Donijelo mu je to transfer u Juventus koji je za njega platio 90 miliona eura.

Ove sezone krenuo je nešto slabije, no već je na devet golova, a za gol mu treba 119,7 minuta. Bit će glavna opasnost i za gol Rome u subotnjem derbiju.

Na drugoj strani glavna uzdanica vučice bit će Edin Džeko, koji je ove sezone zabio već 12 golova. U prosjeku 0,75 golova po utakmici, odnosno svakih 111,7 minuta.



Jedan je zanimljiv podatak kada se uporedi Higuainova prošla i Džekina ova sezona, a to je mali broj dodira obojice. Argentinac je prošle sezone imao tek 41 dodir po utakmici, a bh. napadač ih ove sezone ima još manje, tek 38. No, svaki njihov dodir je opasnost za protivnički gol.

No, treba baciti pogled i na druge statističke podatke ovog dvojca, a tu je Džeko daleko bolji od Higuaina. Napadač Rome dodao je još dvije asistencije, za razliku nule u toj rubrici kod topnika Juvea. Kreirao je 19 prilika suigračima, Higuain samo osam. Također, Džeko je izborio tri jedanesterca, Higuain nijedan.

Nakon loše prošle sezone, gotovo pa niko nije mogao očekivati od Džeke ovakvu sezonu, a pogotovo ne da bude bolji od Higuaina.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?