Mehmed Baždarević pozvao 22 igrača za meč sa Grčkom

Odbrojavanje je počelo. Do utakmice 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koju će naša fudbalska A reprezentacija odigrati u Atini protiv Grčke, ostalo je manje od dvije sedmice.


Zmajevi će 13. novembra gostovati na stadionu Georgius Karaiskakis, a selektor Mehmed Baždarević već je poslao pozive internacionalcima. Kako je to bila praksa i ranije, imena igrača koji će napasti nekadašnjeg evropskog prvaka saznat ćemo tek krajem sedmice, a selektor je obraćanje javnosti najavio za petak.

Ipak, kako saznaje Faktor, na Baždarevićevom spisku su 22 fudbalera, koji su već dobili pozive, ali također postoji mogućnost da do petka ovaj spisak bude dopunjen sa nekoliko imena, odnosno mlađih fudbalera.

To znači da na spisku neće biti novih imena u odnosu na prethodna dva meča u kojima smo ostvarili polovičan uspjeh (poraz od Belgije 0:4 i pobjeda protiv Kipra 2:0). Gledajući samo posljednji vikend i nastupe naših reprezentativaca, osim standardnih „problema“ na golmanskoj i poziciji defanzivnog veznjaka, selektora može brinuti i status naših igrača iz odbrambene linije.

Emir Spahić je zbog povrede već deset dana izvan terena, ali bi, prema najavama iz Njemačke, trebao biti spreman za naredni vikend i meč koji će njegov HSV igrati protiv Borussije Dortmund. Osim iskusnog stopera, prevelikom minutažom ne mogu se pohvaliti ni Ermin Bičakčić (u četiri utakmice poslije reprezentativnih akcija odigrao samo devet minuta), Ervin Zukanović (odigrao 145 od mogućih 360 minuta) i Sead Kolašinac (168 od 450). Uz to, Kolašinca muči i povreda, zbog koje je propustio dva meča, a protiv Borussije Dortmund igrao je na svoju odgovornost...

Zanimljivo, nijedan od trojice golmana na koje računaju Baždarević i njegov stručni štab proteklog vikenda nisu branili. Asmir Begović je odranije na klupi Chleseaja, a status prvotimca izgubio je i Jasmin Burić u Lechu. Jedini koji je imao kontinuitet je Ibrahim Šehić, ali je i on proteklog vikenda pauzirao.

- Sa Šehićem je sve uredu. Čuli smo se, rekao mi je da ga je trener poštedio nastupa u domaćem prvenstvu, jer želi da bude spreman za četvrtak i utakmicu Evropske lige protiv PAOK-a - kazao nam je Adnan Gušo, trener golmana u našem državnom timu.

Hronični problem je i pozicija defanzivnog veznog, s obzirom na to da Mato Jajalo nema kontinuitet u dresu Palerma. Jedino što može radovati sve u našem taboru je forma ofanzivaca Edina Džeke, Vedada Ibišević i Edina Višće, koji bi mogli kompenzirati.  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?