POČELO JE Rastu tenzije u RS, Dodik krenuo u ofanzivu

Bomba je na drugom spratu vaše zgrade, i eksplodiraće za 20 minuta, rekao je muški glas koji je u petak pozvao Okružni sud Banjaluka, ali se, srećom, ispostavilo da je riječ o šaljivdžiji.

Taj muškarac, za kojim policija traga, prije nego što je prekinuo vezu dodao je: “Alahu ekber”. Bio je to dovoljno alarmantan razlog da se svi zaposleni evakuišu, a policija pohita u Okružni sud s ciljem da utvrdi da li je riječ o ozbiljnoj prijetnji ili nečijoj neslanoj šali.

Ispostavilo se da je u pitanju ovo drugo, izvještavaju banjalučke Nezavisne novine.



Danas je Dragan Lukač, ministar MUP-a Republike Srpske izdao saopćenje za javnost da je njegova policija u pripravnosti jer “vehabije i ekstremisti prijete institucijama RS-a”.

Nemoguće se oteti utisku da se ovdje radi o koordiniranim aktivnostima srpske policije. Prije nekoliko dana slična prijetnja izrečena je i sudu u Bijeljini.

Ilegalna tajna služba Milorada Dodika nedavno je boravila na antiterorističkoj obuci u Izraelu. Oni su spremni na sve, pa i na organiziranje lažnih terorističkih prijetnji. Nažalost, niko nema kontrolu nad Dodikovom policijsko-obavještajnom družinom. Pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da posvete pažnju na djelovanje policije Republike Srpske i njenih ilegalnih obavještajnih dijelova. Njihova igra može nanijeti nesagledive posljedice za Bosnu i Hercegovinu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?