Francuzi za napad u Nici okrivili Bosance i Hercegovce?!

Francuski lokalni mediji otkrili su identitet napadača iz Nice. Naime, Mohamed Lahouaiej Bouhlel identifikovan je kao osoba koja je kamionom usmrtila 84, a ranila nekoliko stotina osoba.

Rođen je 1985. godine u Tunisu, a posjeduje i francusko državljanstvo.

Političari širom svijeta reagovali su na teroristički napad u francuskom gradu Nici u kojem su ubijene najmanje 84 osobe i ranjeno više od 100, kada je napadač prvo pucao na masu koja je posmatrala vatromet povodom Nacionalnog praznika 14. jula, a potom uletio kamionom među ljude.

Ugledni francuski novinar Loic Tregoures na svojoj je Facebook stranici napisao jedan od problema koji je vezan za Bosnu i Hercegovinu, a kada su u pitanju teroristički napadi u Francuskoj.




Naime, francuski mediji "prepadaju" svoju javnost "džihadistima koji dolaze sa Balkana, odnosno iz Bosne i Hercegovine i Kosova".

"Momak je imao francusko državljanostvo. Bio je Francuz. A naši mediji će sutra opet pisati sranja o tome kako je Balkan leglo džihadista", napisao je Tregoures.

Iako je iz BiH u Siriju otišlo dosta osoba, niti jedan Bosanac ili Hercegovac nije izvršio samoubilački teroristički napad na tlu Evrope, izuzmemo li napad u Rajlovcu.

Pojedini evropski mediji, uglavnom oni naklonjeni desnoj struji, poput engleskih Daily Maila i The Suna, redovno BiH, Kosovo i Albaniju etiketiraju kao "leglo džihadista", a tu su priču koristili i tokom kampanje "Brexit", kako bi Britance prepali mogučnošću da BiH, većinski muslimanska zemlja, uđe u Evropsku uniju.

Napadač iz Nice zove se Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31), ima dvojno državljanstvo Francuske i Tunisa, i živi na sjeveru Nice, objavio je list “Nica maten”.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?