Evo ko stoji iza vojnog udara u Turskoj: Ovo bi moglo izazvati novi rat nesagledivih posljedica!

Glavnina vojnika koji su sudjelovali u pokušaju vojnog udara u Turskoj predala je oružje policijskim snagama, a turska agencija Anadolija napokon je objavila imena dvojice ljudi za koje se sumnja da su kolovođe pobune u kojoj je prema posljednjim podacima poginulo 265 ljudi, a njih 1440 je ranjeno.

Međutim, još je uvijek nejasno ko stoji iza vojnog udara. Prema izvještajima nezavisnih svjetskih medija, moguće je da iza ovog vojnog udara stoje američke obavještajne službe.

Naime, Turska se protekli mjesec izvinila Rusiji za oboreni avion, te je počelo zbližavanje dvije sile.

Ali, zbližavanje Rusije i Turske nikako ne odgovara Amerikancima, koji su ljuti na Erdogana zbog njegovih izjava o SAD-u, koji sve više pomaže Kurde u Iraku i Siriji.



CIA je, kako se navodi, vrlo lako mogla biti upletena u namjerno propali vojni udar, koji je služio samo kao opomena Erdoganu.

Drugim riječima, ne igraj se, ili te čeka sudbina Libije, Iraka, Venezuele, Afganistana, Sirije...

S druge strane se navodi kako je Erdogan oduvijek bio američki saveznik u svemu, pa čak i kreiranju Islamske države 2013. godine, te da mu se sada zbog katastrofalnih odluka koje je provodio, počinju isporučivati računi.

Erdogan je lošom politikom i lošim odlukama od ekonomski jake i stabilne Turske, napravio zemlju koja je na rubu građanskog rata, u kojoj se vodi već jedan rat, protiv Kurda. Turska je od bogate zemlje, preko noći došla u jako tešku finansijsku situaciju, zbog potpune propasti turizma, uslijed ruskog embarga i čestih napada Islamske države.

Erdogan je želio najbolje za Tursku, ali su njegove odluke dovele ovu zemlju na rub katastrofe.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?