SKANDALOZNO Premijer Gutić na zahtjeve rudara "Tuzla kvarca" odgovara na kineskom jeziku!

COD Luna Savjetodavni centar za uzbunjivače/zviždače došao je u posjed viber prepiske između prijavitelja korupcije Zlatana Velagića iz firme „Tuzla kvarc“ i premijera Vlade Tuzlanskog kantona Bege Gutića, piše novinska agencija Patria.

Još u julu 2015.godine putem vibera Zlatan Velagić je upozorio Begu Gutića da će nastati katastrofalne posljedice zbog odluke Vlade TK da se stopira procedura dodjele koncesije.

Velagić je poruku poslao na bosanskom jeziku, a Bego Gutić je krajnje drsko odgovorio na kineskom jeziku.



Takav odnos prema Velagićevom upozorenju, a samim time i rudarima „Tuzla kvarca“ koji su bez posla i bez bilo kakvih primanja govori o premijerovoj bahatosti.

-Molimo sve poznavaoce kineskog jezika da nam pomognu u dešifrovanju ove poruke, a pošto je vidljiv i mobilni broj premijera Bege Gutića, pozivamo sve građane da premijeru šalju SMS poruke sljedeće sadržine:

- Gospodine Bego Gutiću, molimo Vas da izađete u susret zahtjevima rudara „Tuzla kvarca“ i izdate im koncesiju da bi mogli svojim radom prehraniti svoje porodice. Hvala.'', stoji na FB stranici COD Luna Savjetodavni centar za uzbunjivače/zviždače.

Štrajk glađu

Rudari „Tuzla kvarca“ započeli su prije 17 dana u krugu firme štrajk glađu, tražeći od Vlade TK da im vrati koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska koja im je oduzeta prošle godine. U krugu firme prije nekoliko dana iskopali su sebi i grobove, na što im je premijer Gutić drsko odgovorio da se radi o još jednom performansu. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?