ŠTA SE DEŠAVA? Nećete vjerovati ko je uhapšen zbog napada u Briselu!

U Briselu nakon serije terorističkih napada uhapšena su trojica državljana Bjelorusije, koji se sumnjiče za umiješanost u terorističke napade.

Bjeloruske specijalne službe se nalaze u stalnom kontaktu sa evropskim kolegama.

Prema riječima visokog zvaničnika MUP-a Bjelorusije uhapšena lica su prije nekoliko godina otputovala u Evropu, gdje su najvjerovatnije bila vrbovana.

„Dvojica osumnjičenih su Ivan i Aleksej Dovbaš iz Gomeljske oblasti, dok je jedan Marat Junusov — porijeklom iz Dagestana (republika Rusije) — koji je prije nekoliko godina dobio državljanstvo Bjelorusije“, saopštio je izvor, prenosi ruska agencija Sputnik.

Ono što je zanimljivo jeste da NIJEDAN OD TROJICE UHAPŠENIH NIJE MUSLIMAN.!



Prema njegovim riječima, stariji od braće Dovbaš, rođen 1988. godine, preselio se iz Bjelorusije na školovanje u Belgiju 2008. godine. Za njim je otišao i njegov mlađi brat.

Izvor je naveo da Dagestanac Junusov, osim bjeloruskog državljanstva ima i državljanstvo Belgije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je da su napadi u Bruxellesu "varbarsko kriminalno djelo". "Borba protiv ovog zla zahtijeva najvišu razinu aktivne međunarodne suradnje", rekao je Putin, izrazivši saučešće žrtvama napada i njihovim porodicama kao i belgijskom kralju Filipu.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove ruske Dume Aleksej Puškov tim je povodom na Twitteru objavio da glavnom sekretaru NATO-a ispred nosa ubijaju ljude dok se bori protiv tzv. ruske prijetnje.

"Dok se Stoltenberg bori protiv takozvane 'ruske prijetnje' i raspoređuje vojsku u Latviji, ispred nosa mu dižu ljude u zrak", napisao je Puškov.

"Evropa mora shvatiti odakle dolazi prava prijetnja i ujediniti snage s Rusijom", poručio je.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?