NEVJEROVATNE INFORMACIJE IZ BRISELA Belgijanci znali za napad još od februara?!

Predstavnici ruskih službi upozorili su belgijske vlasti o mogućnostima napada, objavili su mediji u Rusiji.

Kako dodaju, prema informacijama ruskih zvaničnika, tri borca Islamske države Irak i Levant (ISIL), uključujući dva brata iz Bjelorusije, Ivana i Alekseja Dovbaša, te Marata Junusova, otputovala su u Belgiju krajem februara.

Prema sigurnosnim zvaničnicima, dva brata su se pridružila borcima u Siriji, gdje su prošli specijalni trening prije nego što su otputovali u Evropsku uniju.

Obavještajne službe iz Bjelorusije potvrdile su da istražuju ove tri osobe, ali nisu navele da li su one umiješane u napade ili ne.

Upozorenja iz Iraka



Jedan irački obavještajni zvaničnik kazao je da su im izvori u sirijskom gradu Raqqi, uporištu ISIL-a, rekli da grupa planira napade u Evropi već dva mjeseca, čije će mete biti "aerodromi i željezničke stanice", objavio je AP.

Ovaj zvaničnik rekao je za AP da su iračke vlasti obavijestile evropske zemlje o tim planovima, "ali da Brisel u tom momentu nije bio dio planova".

Dodao je da su borci ISIL-a promijenili operacije i premjestili ih u Brisel, zbog "hapšenja Salaha Abdeslama", osumnjičenog za napade u Parizu.

Drugi visoki obavještajni irački zvaničnik rekao je da "ISIL stoji iza napada i da su oni planirani u Raqqi prije dva mjeseca i da postoje još tri bombaša samoubice koje će izvesti drugi napad."

Kako je objavila novinska agencija bliska grupi, ISIL je preuzeo odgovornost za napade u Briselu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?