Evo šta mediji o Srbiji pišu o presudi za Vojislava Šešelja

Presuda čelniku Srpske radikalne stranke pomno je praćena u Sribiji, a tamošnji mediji na svoj su način okarakterisali odluku Raspravnog vijeća.

Beogradski B92 javlja kako je "Vojislav Šešelj slobodan čovjek" ističući da Tužilaštvo nije iznijelo dovoljno pravnih argumenata za potvrdu optužnice o zločinima protiv čovječnosti.

Blic u prvi plan stavlja zaključaj Raspravnog vijeća kako Vojislav Šešelj "Nije kriv za progon, ubistvo, mučenje, deportaciju, pustošenje i razaranje gradova, razaranje religioznih objekata, pljačku javne i porivatne imovine".



Portal Telegraf današnju presudu slovi kao "Šešeljevu pobjedu", dok Kurir javlja kako je "Lider radikala slobodan povodom optužbi da je govorom mržnje podsticao i podržavao ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini".

Podsjećamo, četnički vojvoda i lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj oslobođen je danas u Hagu po svim tačkama optužnice. Raspravno vijeće Međunarodnog krivičnog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. Vojislav Šešelj je po izricanju ove presude slobodan čovjek, kazao je predsjednik Sudskog vijeća Jean Claude Antonetti.

Tužilaštvo je u svojoj završnoj riječi tražilo da Vojislav Šešelj bude osuđeni na kaznu zatvora od 28 godina, dok je sam Šešelj tražio oslobađajuću presudu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?