PANIKA u Banja Luci: Dodik otkrio plan za njegovo hapšenje!

Nikada u Republici Srpskoj nije bila komplikovanija situacija između dva politička bloka, niti je padalo više optužbi o izdaji i kriminalu. Jedan od ključnih razloga je Dodikov panični strah da će uskoro biti uhapšen.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH često je, u raznim prilikama, ponavljao da će istraga koju protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika vodi Tužilaštvo BiH, uskoro biti zvršena.

Upravo je to jedan od razloga zbog kojih je Dodik prije dva dana na konferenciji za štampu “pozvao ljude da zaobiđu Sarajevo u što širem krugu”.

"Osjećam se odgovorno prema svemu što sam uradio. Za tužioce i stručnjake iz Sarajeva spreman sam uvijek dati izjavu u Banjaluci, ali u Sarajevo ne idem jer se tamo ne osjećam sigurno", poručio je Dodik na presici upriličenoj povodom kredita u Pavlović banci.



Međutim, kako za portal «SB» tvrdi izvor iz Dodikovog najbližeg okruženja, predsjednik RS-a je saznao za navodni tajni plan koji su osmislili pojedini lideri Saveza za promjene RS-a, a tiče se njegovog hapšenja.

Dodik je, naime nakon saznaja iz Sarajeva, ubijeđen da je ministar Dragan Mektić sa strancima napravio plan po kome bi on do aprila trebao biti uhapšen. Po tom scenariju, Dodik će najprije dobiti poziv da se odazove na saslušanje u Tužilaštvo BiH, a nakon što ga odbije, biće pozvan u posjetu jednoj od ambasada u Sarajevu, gdje bi se hapšenje i provelo.

To je bio povod što je Dodik javno kazao: «Pozivam ljude da zaobiđu Sarajevo u što širem krugu. Za mene je Sarajevo nesiguran grad". Time je želio da stavi do znanja svojim političkim oponentima da zna za njihov tajni plan.

Dodik često putuje u Beograd i Beč, međutim nakon hapšenja Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, znatno je pojačao svoj privatno obezbjeđenje. 

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?