Milorad Dodik u panici: SIPA sprema akciju hapšenja predsjednika Republike Srpske!

Predsjednik RS-a naložio svojim savjetnicima da ispitaju da li ovih dana može očekivati upad pripadnika SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH.



Kako portal "SB" saznaje, Milorad Dodik je preko svojih savjetnika iz kabineta tražio od novinara Srne da provjere u Tužilaštvu BiH da li je ova institucija dala nalog da se  izvrši pretres objekata i računa koje on koristi kao i svih transakcija.

Na pitanje Srne da li je ova informacija tačna, te da li se vodi istraga protiv predsjednika Dodika, iz Tužilaštva BiH je stigao kratak odgovor - bez komentara.

Da se u Republici Srpskoj ovih dana očekuje akcija SIPA-e, koja će po nalogu Tužilaštva BiH biti pandan spektakularnom hapšenju Fahrudina Radončiča, lidera SBB-a, spekulisali su pojedini federalni mediji. Međutim, o mogućem upadu pripadnika SIPA-e u Dodikove prostorije pišu i Narodne novine, koje su glasilo SNSD-a.

Danas se po ovom pitanju očitovao i Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH. Grubešić je kratko izjavio: "To nije naša informacija i nije tačna. Nemam komentare na takve informacije!"

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?