ODVRATNO: Četvorica Izraelaca uhapšena zbog slavlja smrti palestinskog djeteta

Izraelska policija objavila je da je uhapsila četvoricu muškaraca osumnjičenih da su s drugim jevrejskim ekstremistima slavili smrt jednog palestinskog djeteta koje je živo izgorjelo sa svojim roditeljima na okupiranoj Zapadnoj obali u julu.

Oni se mogu vidjeti na video snimci, objavljenoj u srijedu na izraelskoj televiziji, koja prikazuje mlade ortodoksne jevreje kako plešu na jednom vjenčanju mašući oružjem i molotovljevlim koktelom i pokazuju fotografiju Alija Dawabsheha, prenosi Hina.

To 18-mjesečno dijete poginulo je sa svojim roditeljima krajem jula u požaru u njihovoj kući u selu Doumi, na Zapadnoj obali. Od porodice je na životu ostalo samo četverogodišnje dijete, koje je zadobilo teške opekotine i još se nalazi u bolnici u Izraelu.

"Do sada je uhapšeno četvero ljudi" nakon što je prošle nedjelje otvorena istraga, objavila je policija, dodajući da će u srijedu izaći pred sud u Jeruzalemu.

Te "šokantne snimke (...) pokazuju pravo lice jedne grupe koja je opasnost za izraelsko društvo i sigurnost Izraela", ocijenio je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Taj slučaj jedan je od razloga za sadašnje nasilje u Izraelu i na palestinskim područjima.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?