SIPA upala u čevabdžinicu Mrkva: Uhapšeno pet osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rano su započeli operativnu akciju kodnog naziva “Rebus“, koja se provodi na širem području Sarajeva.

U akciji “Rebus“ uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, te  poreznu utaju, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, podnošenje lažne poreske prijave i pranje novca.

Uhapšene su osobe inicijala A.M. (1971), A.Ć. (1972), E.Š. (1985), A.B. (1984) i A.M. (1969). U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na 14 lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.



Uhapšeni se sumnjiče da su počinili spomenuta krivična djela obavljajući različite dužnosti i poslove u privrednim društvima “Mrkva Group” d.o.o. Sarajevo i “Mrkva” d.o.o. Sarajevo. Sumnja se da je nezakonitim aktivnostima osumnjičenih osoba u ovom predmetu budžet FBiH oštećen za više miliona KM.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultat su višemjesečne istrage. Prilikom rada na ovom predmetu, policijski službenici SIPA-e ostvarili su blisku saradnju sa službenicima Poreske uprave Federacije BiH, a današnje aktivnosti provedene su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?