Objavljen dokument koji je zaprepastio javnost: Znate li koliko košta poziv u reprezentaciju?

Specijalizovani sajt za finansije u fudbalu Fussball-Geld.de objavio je listu zarada njemačkih reprezentativaca u nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Fudbalski savez Njemačke izdvojio je oko 4.500.000 eura za premije, a zanimljivo da igrači nisu premirani na osnovu rezultata.

Dakle, kod Nijemaca uopšte nije važno da li će ekipa da pobijedi ili izgubi, nije čak važno ni da li će fudbaler naći na terenu, bitno je samo da budete pozvani u reprezentaciju i premija je tu. I to ne mala - svaki poziv vrijedi 20.000 eura?!



Tako se recimo dogodilo da je golman Hanovera Robert Ziler poziv u nacionalni tim dobio čak osam puta, a da nijednom nije kročio na teren. Bez obzira na to njegov bankovni račun je zahvaljujući pozivima Joakima Loewa, a bilo je ih je osam, bogatiji za 160.000 eura.

Zanimljivo da je samo jedan od ukupno 36 pozivanih igrača odigrao svih deset utakmica i to je defanzivac Bayerna Jerome Boateng. On je odigrao svih 900 minuta u kvalifikacijama, a zaradio je svega 40.000 eura više od Zilera...

Da podsjetimo, Nemačka je kao prvoplasirana u svojoj grupi obezbijedila plasman na EP.

Da pojasnimo šta znače ove kolone na spisku iznad... U prvoj je dakle količina novca koji je fudbaler zaradio, u drugoj je broj poziva u nacionalni tim, a u trećoj broj odigranih utakmica. U poslednje tri kolone su minuti provedeni u igri, odnosno prosječna zarada po odigranom minutu i prosjek zarade po meču...

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?