Abramovič otjerao Mourinha i doveo zamjenu koja je Portugalca šokirala

Prije tri sedmice dobio je podršku, sada je u opasnosti da izgubi posao. U Chelseaju šokirani igrama tima, ali i ponašanjem trenera. Nasljednik? Jedno ime se nadvilo nad Mourinhom, istorija se ponavlja?

Posle cirkusa koji je napravio juče, pravila o koja se ogriješio kažu da Mourinha čeka žestoka kazna, i novčana, ali i zabrana vođenja ekipa sa klupe.

Isključen je na poluvreme, izričito je zabranjeno prigovarati sudijama u tunelu na pauzi, sada se čeka prijava arbitara koji su pozvali Mourinha u svoju svlačionicu i pokazali mu crveni karton.

Chelsea je doživio peti poraz u sezoni, titula je naučna fantastika, a odmiču i klubovi koji se bore za top 4 fazu. Joseu ne ide u Ligi šampiona, ima četiri boda, a prije tri sedmice uprava je raspravljala o povjerenju treneru, Portugalac je preživio.



Sada se priča da protiv Liverpoola naredne subote igra za posao. Ako ne dobije Redse, Mourinho će morati da se suoči sa otkazom, bez obzira što će to Abramoviča koštati ogromnog novca za odštetu.

Sa druge strane, postavlja se pitanje nasljednika.

Spremite se za bombu, Mourinho bi trebalo da nasljedi čovjek koji je to isto učinio i u Realu, Carlo Ancelotti.

Italijan čeka poziv iz Engleske, jasan je, želi da radi opet u PL, već je trenirao Čelsi, u prvoj sezoni je osvojio duplu krunu, ali je posle druge, u kojoj nije stigao do trofeja, dobio otkaz.

Sigurno je da bi oberučke prihvatio poziv, no moraće da sačeka najmanje još nedelju dana, Murinjo je izgubio poverenje, ali i nerve, navijači mu zbog ponašanja okreću leđa, pa će naredni meč praktično biti njegov trenutak istine.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?