Rusija napala Islamsku državu, na desetine poginulih

Američka TV mreža CNN i britanski Sky News objavili su kako je Rusija prije nekoliko trenutaka napala položaje Islamske države u Siriji.


Ovu je informaciju potvrdilo i rusko ministarstvo odbrane, koje je najavilo konferenciju za medije u narednih sat vremena.

Američki zvaničnici smatraju da se Rusija "dobro pozicionirala u Siriji, ali da njeni ciljevi nisu ograničeni samo na položaje Islamske države".


- Videli smo neku veoma sofisticiranu protivvazdušnu opremu u Siriji. Nisam primjetio da Islamska država posjeduje avione koji zahtevaju posjedovanje PVO tipa SA15 ili SA22. Razmišljam zbog čega je to oružje prebačeno tamo. Znam sigurno da nije za borbu protiv Islamske države - izjavio je komandant NATO snaga general Filip Bridlav.





Slično misli i republikanski senator Kelly Ajot, koja smatra da su Rusi prekršili sporazum o dopremanju nuklearnih raketa srednjeg dometa, "iako za to nema dokaza".

Ruski predsjednik Vladimir Putin još je jednom pokazao da mu je strategija jedna od najjačih strana. Odobrenje gornjeg doma ruskog parlamenta za raspoređivanje vojske u inozemstvu, koje je u srijedu jednoglasno prihvaćeno u tom najvišem ruskom zakonodavnom tijelu, zapravo se ne odnosi samo na Siriju.



Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?