SEKS, DROGA, NASILJE I STRAH: 'Crni bombarder' širi strah Drvarom

Drvar je postao nesiguran grad za njegove stanovnike te je postao utočište kriminalaca iz Srbije i Hrvatske, ustvrdio je to na jučerašnjoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije član rukovodstva Slaviša Mihajlović (SNSD).

Obrazlažući tu svoju tvrdnju Mihajlović, inače zastupnik u Domu naroda FBiH, kazao je da već dvije godine po raznim medijima upozorava kako članovi kriminalnih organizacija ugrožavaju stanovnike Drvara te je postavio zastupničko pitanje što je MUP učinio u svezi sa stanjem sigurnosti u općini Drvar.

- Kao rubna općina koja se nalazi u blizini dvaju entiteta, a tu je i Republika Hrvatska, Drvar je u zadnje vrijeme postao sigurna kuća za kriminalce koji tu utočište nalaze iz Republike Srbije i Republike Hrvatske - tvrdi Mihajlović.

On je, kako je kazao, o tome javno govorio, a zadnji proglas je imao prije dva mjeseca na lokalnoj radio stanici iz Drvara nakon čega je krenula hajka prema njemu i drugim dužnosnicima SNSD-a koji su ukazivali na takvu situaciju.

- Mislim da je sve to jako organizirano i situacija je mnogo ozbiljnija i opasnija nego što se predstavlja u javnosti - istaknuo je Mihajlović.

Prema njegovim riječima, ono što ga posebno žalosti jeste što ljudi koje stoje iza takvih aktivnosti i pružaju utočište kriminalcima, za neke su postali heroji u Federaciji BiH.



Mihajlović je kazao da se tu, prije svega, radi o osobi u javnosti poznatoj kao "Crni bombarder", koja putem piratske radio postaje prezentira borbu protiv korupcije i kriminala, a kako je rekao Mihajlović, ta je osoba najmanje pet puta osuđivana na kazne zatvora i prekršila je više desetine puta zakone te je skoro cijeli svoj život provela po sudovima i tužiteljstvima.

Mihajlović, također, tvrdi da je prije dvije godine u kući Crnog bombardera uhićena osoba za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica zbog šverca oružja i trgovine narkoticima.

Regulatorna agencija za komunikacije BiH zabranila je rad piratskoj radio postoji, no kako je kazao Mihajlović, Crni bombarder s tajne lokacije i dalje sije strah i prijetnje među javnim dužnosnicima iz Drvara dok službe sigurnosti sve to tiho promatraju.

Mihajlović je dodao kako svakoga jutra pregledava svoje vozilo kako bi se uvjerio da nije postavljena neka eksplozivna naprava.

- Ova priča je dosta ozbiljnija i mišljenja sam kako se ovdje ne radi o izravnom ataku na mene kao dužnosnika SNSD-a, već se radi o pokušaju urušavanja jednog kompletnog sustava koji uz sebe nosi vladavinu prava i provedbi zakona te sve ono što u normalnim državama postoji - naglasio je Mihajlović.

Što se tiče građana Drvara, Mihajlović tvrdi kako su oni u strahu jer svakodnevno po gradu viđaju kriminalce "prepoznatljivog izgleda i nošenja".

- Situacija u Drvaru je problem države BiH, a ne samo lokalne vlasti. Građani i dužnosnici su svaki dan izloženi najgrubljim psovkama, verbalnom i neverbalnim oblicima vrijeđanja, maltretiranja, omalovažavanja te prijetnjama. Na vozilo u kojem se vozi županijski ministar pravde bacaju se razni predmeti, a verbalno i fizički napadaju se zastupnici Skupštine s ovog područja - kazao je Mihajlović te dodao kako SNSD traži da se održi sastanak svih relevantnih osoba s područja Hercegbosanske županije kako bi se razmotrila trenutna situacija u Drvaru i poduzele određene aktivnosti.

(Fena)


Primjedbe