Ovo je šokiralo planetu: Evo ko stoji iza Islamske države!

Teroristička organizacija, koja sebe naziva Islamska država, sije strah i teror, ali im niko ne želi stati u kraj.


Islamska država otima i odsjeca glave ljudima, a onda se s tim hvali na sva usta, zgražavajući sav normalan svijet.

Iako su protiv Islamske države i Sjedinjene Američke Države, Evropa, Rusija, Turska, Saudijska Arabija, Izrael, Iran i sve zemlje koje se graniče sa njima, do sada niko nije pokrenuo ozbiljnu vojnu akciju protiv ovih fanatika.

Zašto?

Zašto Amerika ne napadne Islamsku državu kao što je napadala Vijetnam, Irak, Afganistan...

Zašto Islamska država nikada nije izvela niti jedan napad na Izrael?



Odgovor je vrlo jednostavan.

Islamska država ODGOVARA svjetskim moćnicima, koji jednostavno žele destabilizovan region Bliskog istoka, a osim toga svojim građanima žele zamazati oči "problemima" koje stvara ova teroristička organizacija, kako bi se skrenula pažnja sa stvarnih problema.

Osim toga, trgovci oružjem, a to znači SAD, razvijaju svoj posao kada ima ratova, a ne u miru, pa samim tim zarađuju milijarde dolara sve dok postoji Islamska država.

Sjetite se samo Iraka i Sadama Huseina, koji je 90-tih godina prošlog vijeka imao petu najjaču vojsku svijeta, prije nego što je počeo rat protiv SAD i NATO pakta.

Kada je Amerika odlučila ukloniti Sadama, za to joj je trebalo nepunih mjesec dana i od iračke vojske su ostale mrvice, a Husein je bio ubijen.

Islamska država vojno je mnogo slabija od tadašnjeg Iraka i NATO bi ovu tvorevinu mogao ukloniti sa lica zemlje za samo nekoliko dana.

Ali, to se neće desiti.

Ne još.

Treba još odrubljenih glava, prodatih tenkova i raketa, kako bi svijet shvatio kako je Islamska država zapravo samo projekat zapadnih sila, odnosno Amerike i Izraela.

S druge strane, zapanjuje kako arapske i muslimanske države, kao što su naprimjer Turska, Saudijska Arabija i Egipat, koje su također vojno veoma snažne, šute i gledaju šta rade fanatici i kako bacaju ljagu na Islam.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?