Vedo: Željan sam igre i golova

„Idol nacije“ i najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine za proteklu sezonu u izboru SportSport.ba, napadač Hoffenheima, Vedad Ibišević u razgovoru za naš portal priča o svom povratku na teren, predstojećoj sezoni i ciljevima svoje ekipe u Bundesligi.


Vedad Ibišević

Ako je Edin Džeko zaludio svojim igrama fudbalsku Evropu u drugom dijelu minule sezone, epitet junaka i čovjeka koji je plijenio pažnju svojim golovima u prvom dijelu sezone bez ikakve sumnje pripada napadaču Hoffenheima i reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedadu Ibiševiću.

Vedo je u izboru portala SportSport.ba bio prvi bh. fudbaler koji je ponio laskavu titulu „Idola nacija“ za najboljeg igrača u našoj zemlji za predhodnu godinu. Nažalost, strelovit put ka vrhu evropskog fudbala zasutavila je nesretna povreda, koja ga je na šest mjeseci udaljila van travnatih terena.

Međutim, povreda je sanirana i Ibišević, gladan golova i željan igre, željno isčekuje početak sezone.

„Okončali smo pripreme i prezadovoljan sam kako sam kroz njih prošao. Evo, do početka sezone ostalo je samo par dana i moram reći da se osjećam sjajno i da jedva čekam da istrčim na teren. Koljeno je, hvala Bogu, u redu i za sada ne osjećam nikakve posljedice povrede. Nadam se da će tako i ostati tokom sezone. Svakako da se nije lako vratiti nakon tako teške povrede, ali, kažem, za sada je sve u redu i sve teče po planu“, priča Ibišević za najčitaniji sportski portal u regionu.

Već prvo kolo nove sezone u Bundesligi Hoffenheimu je donio najtežeg mogućeg protivnika. Može li se već na uvodu sezone srušiti najtrofejniji njemački klub?

„Ma, to je početak sezone i ta utakmica nam nije od nekog velikog značaja, jer nakon nje slijedi još gotovo 40 susreta. Naravno da svaki meč sa Bayernom ima dodatnu težinu u sebi jer se ipak radi o najtrofejnijem njemačkom klubu, sa velikom istorijom i oni privlače najviše medijske pažnje. Potrebno je samo da odigramo opušteno i bez pritiska i rezultat bi tada mogao glasiti u našu korist“.

S obzirom na to da te na terenu nije bilo gotovo pola godina, očekuješ li da se nađeš u prvoj postavi protiv Bavaraca?

„Iz moje perspektive, to je jako teško sada reći. O tome ipak odlučuje trener, a ja sam se kroz pripreme pokušao nametnuti i mislim da sam dostigao svoj stari nivo forme, tako da se nadam da ću protiv Bayerna početi od prve minute“.

Hoffenheim je proteklu jesenju polusezonu bio hit ne samo njemačkog nego i evropskog klupskog fudbala. Možete li tako nešto napraviti i u predstojećoj sezoni?

„Biće jako teško ponoviti start u sezoni kao prošle godine. Sve su nas ekipe upoznale i više nikom nismo nepoznanica, a to otežava stvari. Potrebno je da primjenimo formulu iz protekle sezone kada smo išli iz meča u meč, ne kalkulišući i razmišljajući o stanju na tabeli. Trebamo opušteno ulaziti u svaku utakmicu, jer se to pokazalo kao pun pogodak“.

Bundesliga posljednjih par sezona nikada nije bila uzbudljivija. Ko bi naredne sezone mogao biti prvak Njemačke?

„Pa, kao stalni favorit uvijek se izdvaja Bayern. Oni su jedina ekipa u Njemačkoj koja jednostavno mora biti prvak, jer se sve ostalo smatra neuspjehom. Naravno, tu bih još izdvojio i aktuelne prvake iz Wolfsburga, sa mojim saigračima iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdanom Misimovićem i Edinom Džekom. Wolfsburg je na okupu ostavio kompletan šampionski sastav, a još su se i dodatno pojačali i siguran sam da mogu napraviti mnogo i u predstojećoj sezoni“, zaključio je razgovor za SportSport.ba bh. „Idol nacije“.

(SportSport.ba, 4. avgust 2009)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVO JE ZAPREPASTILO JAVNOST Znate li šta je Amil Gec rekao Tomi Spahoviću pa ga je ovaj zbog toga ubio?

Ko piše statuse Sebije Izetbegović?

Javnost u šoku: Znate li ko je ubijen danas u Tuzli?